2009-10-19

Statsminister mord

Om någon nu sitter och "Signalspanar" ala FRA och ser min blog kan väll göra en anonym kommentar, men glöm inte att läsa resten av detta inlägg, det handlar EJ om minister mord.

Det hände för ett antal år sedan när jag, Johan Jonsson och Lars
Mattsson var och kastade fribba (slang för Frisbeegolf).

De hade en 9 hålsbana inne i folketspark (bakom hotell galaxen), där vi var så gott som varje dag och kastade. Reglerna är som golf fast utrustningen är frisbee och "hålen" är korgar gjorda av kättingar

Det kostade inte någonting heller och var riktigt roligt, tyvärr så finns det inga bra frisbeegolfbanor kvar i Borlänge. Närmaste är i Falun.

I alla fall för denna berättelse så var det sommar man gick runt i skjorts och kastade. Bana 5 var ett par 3 hål som korsade infarten till cozmoz, och det var just på denna bana jag gjorde ett utkast (drajv) när 3 stycken svarta BMW bilar rullade in på området. Alla rutor var heltonade i svart och det gick inte att se in i dem.

Fribban landade ca 1meter från den första BMW'ns motorhuv och kortegen stannade snabbt. Sedan började den sista BMW'n hastigt att backa och de andra följde med ut genom grindarna igen och försvann bakom buskarna.

Jag, Johan och Lasse tittade på varann.
Va F-N va det där förnått då???

Efter några minuter kom det 2 st kostymklädda herrar med mörka solglasögon in genom grindarna och man kunde se att de hade öronsnäckor på sig. De gick sakta in med ca 5 meter mellan sig och tittade sig runt omkring.

Vi fortsatte att kasta fribba som om inget hade hänt när Göran Person kliver in i parken, med ytterligare två svartklädda herrar bakom sig.

Tänk om jag hade träffat Göran Persson med en frisbee, vad hade hänt då?
BMW'n måste ju ha kostat över en miljon kronor, och jag var 15år och hade en vecko peng på 50kr, alltså en avbetalnings plan på en 1666 år hade fått upprättas.

Göran och livvakterna stannade och tittade på när vi kastade ut från bana 6, och jag minns att jag var så skärrad att och skakis att jag gjorde mitt sämsta utkast någonsin. Frågan är om Göran var lika skärrad efter "ATTACKEN"?

Troligen inte för när han såg mitt utkast så skrattade han och gick vidare in på cozmoz där han hade föredrag för högtuppsatta politiker i Borlänge.

2 kommentarer:

Barbro Binda sa...

Hahaha, det var nära ögat Kallsing! Om du får lust att frisbeegolfa har vi en jättefin bana här i Umeå. Ett stenkast från där vi bor. En låååååång bana, vet inte hur många korgar det är, men man kör stora tävlingar där så det är några stycken. Gå och busa med din dotter nu och sitt inte HÄR och lata dig! Puss på re Kallsing! :-)

Feffe sa...

Kanon, har du provat?
Det är riktigt roligt, billigt, friskluft och avkopplande.
Är det tävlingsbana så är det 18 korgar.