2010-05-24

Svensexa del 1

I Lördags var jag på svensexa för Magnus Ryberg som nu på Lördag ska gifta sig med sin Angelica.
Först blev han kidnappad och runtkörd i en timme innan turen stannade på flygfältet.
Där tog en fallskärmsinstruktör över och började mycket snabbt förklara för Magnus hur ett tandemhopp i fallskärm fungerar.
Magnus fick fylla i en hälsodeklaration samtidig som instruktören sprang runt honom och spände fast selen så här kunde det låta ungefär:
Mår du bra?, här är krokarna som jag kommer att koppla fast mig i, när vi sitter i dörren skall du försöka ha fötterna så långt under planet som möjligt, det kan kännas som det är svårt att andas men det är oftast för att man har öppen mun, här är ett snöre som du inte får dra i, när vi hoppar svankar du med ryggen, landningen är kritisk och du ska bara böja fötterna bakåt, du är inte allergisk mot något?
Magnus försöker bryta in: Öhh, jag är lite nödig... jag hann inte gå på toaletten innan..
Instruktören fortsätter utan att lyssna =) : När jag klappar dig så här på axeln så ska du svanka extra bakåt, håll upp armarna när ovanför huvudet under skälva hoppet, om du inte böjer bak fötterna under landningen så kommer du att bryta fötterna, du har inget kvar i fickorna va?, piloten har tagit den nya fallskärmen så vi får ta den gamla, men det borde vara lugnt i alla fall. Sen är det bara att njuta och låta mig sköta resten.
Färgen började försvinna ur Magnus ansikte

"Instruktör "speedy" och Magnus "Nervös" Ryberg"
(en av anledningarna att INTE börja hoppa ur fulltfungerande flygplan måste vara de super sexiga skyddsglasögonen)
Men när den sista färgklicken var borta från Magnus ansikte avslöjades bluffen, det blev inte fallskärmshopp. Just i detta läge så kändes det nog skönt att slippa hoppa men jag tror att det inte behöver vara helt omöjligt i framtiden om jag förstog Magnus rätt.
Här ifrån så åkte vi tvärs Borlänge till Amsberg för ett Granprix race i gokart. Skriver mer om det i nästa inlägg......

"Klara, färdiga........ÅKKKK!
Efter tävlingen bar det av till Kupolen för en välbehövlig matbit på Thaien. Goa och mätta och alldeles slut i kroppen (Gokart är ganska påfrestande för en 34 årig manskropp) var det sedan Magnus tur iklädd clownkläder att gå runt på kupolen och sälja kondomer och tamponger.

"Kom och köp"
(kådis och tampong till extrapris)
fortsättning följer.....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dagens asgarv när ni grundlurade er kompis "rädd att flyga"/Lillemor

MrKallangs sa...

Jajjamänsan, hoppa ur fungerande flygplan är inte något av Magnus favoriter.

Men JAG kan FLYGA och är inte RÄDD!