2010-05-25

Min första.......

Stopmotion-film!
Och eftersom det är temat "första gången" på Shannara´s fotoutmaning den här veckan så passar jag på att anmäla den här, få se vad ni tycker om den!

"Solnedgång på Spovstigen 6"

(10fps 640x480)

Den här filmen är ihopsatt av 98st foton tagna med 1minuts mellanrum mellan kl:21:29 och 23:08 den 25 Maj . Slutaren var fast 1/100 vilket gjorde fotona lite mörka på slutet.

Men jag tyckte själv att det blev överförväntan trotts att jag hoppades på lite mer färgtoner i molnen innan solen gick ner.

För att se fler första gången bilder gå till "Shannara´s fotoutmaning!"

5 kommentarer:

Shannara sa...

Häftigt! Kul grej, synd att jag inte har stativ och en kamera där jag själv kan ställa in slutartid och så.

Välkommen in i veckans Mix!
(glöm inte att det nya temat går upp på fredag kväll. ;))

Henrik B sa...

Ah cool. vad är det för kamera du har där du kan ställa in på det viset. Man kan göra mycket grymma grejer om man kan ta foto under lång tid. :)

MrKallangs sa...

Shannara- Stativ är ett måste för att göra bra blider med längre slutare. Ett tips är att kolla in Jula dom har ett super billigt stativ som duger hur bra som hällst

Henrik B- Jag har ingen super kamera det är en Nikon D60. Det går inte att sätta en "tajmer" för att få bilderna =) Jag gick fram och tillbaka mellan kameran och melodifestivalen med 1minuts mellan rum i en och en halv timme =)

Min fru blev jätte besviken när hon såg vad jag hade gjort, hon trodde jag hade städat hela övervåningen när jag hade vandrat fram och tillbaka så där =)

Henrik B sa...

Jäklar det var lite imponerande. Jag tror det ska gå att koppla kameran till ett program i datorn där man kan tidsinställa kameran och ladda in bilderna direkt i datorn. Lär kolla upp det. Då kan man göra riktigt långa bara man har strömförsörjning.
Men man får köra mauellt så länge. :)

Fruar har ingen förståelse för sånt här. HAHA.

MrKallangs sa...

Gillar du stopmotion måste du kolla in den här killen:

http://vimeo.com/11673745

Det är så förbannat fränt och snyggt det var han som inspererade mig att göra en första sekvens

Ps. Det är en bit kvar va? =)