2010-01-18

Billig Renault till salu!

Det var länge sedan jag skrev om vår "kära" bil, jag menar naturligtvis den guldfärgade RENÅN! Trotts att jag inte har skrivit om den på ett tag så har den mer eller mindre konstant djävlas med mig.
SÅ det är dax med en uppdatering uppställd i rubriker:

KUPEVÄRMARE/MOTORVÄRMARE!
Det här är det mest aktuella felet. Det är glapp i en grenkontakt vilket har resulterat i några olika incidenter
  • När det var minus 27grader så funkade den givetvis inte alls, så då fick jag ta Volvon på morgonen vara på jobbet i 1.5 h och sedan hem och köra Alma och Camilla till sina jobb (dagis & expert, ni får gissa själv vem som jobbar var).
  • Men sen fick jag igång värmarna........hemma, men inte på jobbet. Så ett tag var det "jätte spännande" att ta sig hem efter 8h hederligt arbete.
  • Förra veckan i fredags funkade den både hemma och på jobbet, men man skulle ju ha begripit bättre att då får man igen det.
  • Idag funkar den överhuvudtaget inte alls, så det blev tvåhandsfattning när jag skulle skrapa rutan.

FLÄKTREMMEN!

Jag och brorsan kollade upp remmen för ett tag sedan och den var så spänd som den skulle vara, möjligen är den sliten och skall bytas för den skullen. I flera veckor har det gått bra och den har över huvudtaget inte gjort ifrån sig några ljud, men det borde man ju begripa att det skulle komma tillbaka och bita en hårt i arselet. Men måste den just skrika när man:


  • Startar den på morgonen 06:30 i ett lungt villa område?
  • Bromsar in för fotgängare vid övergångsställen?
  • Precis när man har sagt till en arbetskamrat som var intresserad för ett köp att den funkar som en klocka?

Och så min absoluta favorit:

  • När jag körde den till besiktningen och allt funkade som en klocka (den hade inte gjort ifrån sig ett ljud på flera dagar). Väntar på min tur och när "RDS 135" blinkar på skärmen och porten går upp. Skriker bilen som en gris till slakt från att jag startar den t om jag stannar innanför dörren på besiktningen. Besiktnings gubben säger åt mig innan jag ens hunnit kliva ur bilen "DET ÄR NOG DAX ATT BYTA REM PÅ DEN HÄR!!"

ABS-bromsen

Lämnade ju in bilen på en auktoriserad verkstad som bytte en abs-kompressor i bilen för en 2 månader sedan. Det har inte varit några som helst problem med den efter det......... tills:

  • Att jag blir frustrerad över glappet i kupevärmaren och säger några välvalda ord till bilen när jag sätter mig i. Då lyser varningssignalen för ABS-bromsarna upp igen som en liten glad påminnelse att jag minsann inte får smäda den lilla vackra gu(l)d bilen.

Ens sak är vi överens om vi två: VI HATAR VARANDRA!

4 kommentarer:

Camilla med C sa...

Bara att sälja!
Du har min välsignelse.

Pusspuss

Feffe sa...

men men det är ju du som är expert försäljare =)

sen vet du att jag inte kan hålla tyst och kommer att "avslöja" alla problem vilket resulterar i mindre pengar =(

Camilla med C sa...

Du har ju redan avslöjat alla felen och alla läser väl din blogg =)

Feffe sa...

det är bara kompisar som läser min blogg, och ingen kompis får köpa bilen!