2010-01-20

whykone

"Whykone"
(min "tag")
Nu är det högtid att jag berättar för er om min graffiti karriär, som inte blev så långvarig.
Faktum är att en enda gång skulle jag ut och göra en "piece" på en vägg men blev tagen på bargärning redan innan vi införskaffat färgburkarna.

Jag tar det från början jag och Kristian Parten gick i samma klass och vi var båda intresserade av att måla graffiti, det skall erkännas att Kristian var betydligt bättre än mig på detta men jag kämpade på så gott jag kunde.

En kväll så satt vi hemma hos Kristian och gjorde lite "skisser" i våra "blackbooks" (har gjort en ordlista i slutet på det här inlägget för att ni ska förstå alla graffiti termer)

Efter en stund så började vi prata om att vi skulle smyga ut och måla en av skisserna i en tunnel.
JAAAAA.... vilken bra ide. Sa jag
Vi väntar tills pappa har lagt sig så tar vi sprayburkarna i garaget. sa kristian
KANON! tyckte jag.

Vi gick ut och tog oss en längre promenad tittade ut en lämplig tunnel med bra "escape" och "eagle nest" och sedan tillbaka till kristians hem.

Det var sent men hans pappa hade inte gått och lagt sig ännu, så vi satte oss utanför buskarna och snackade skit i ca en timme. Vad vi hade för ljudnivå kan jag inte påstå att någon av oss hade reda på.

Plötsligt så släcktes lamporna i huset, vi bestämde oss för att sitta tyst och vänta i en kvart till innan vi skulle göra stöten (det kändes t om kriminellt att gå in i garaget trotts att Kristian hade egen nyckel).

Vi började planera en smidig plan hur vi skulle gå tillväga...

  1. Först skulle Kristian gå in i garaget skälv
  2. Jag skulle hålla vakt från buskarna, men hade mycket bra uppsikt över föräldrarnas sovrum där.
  3. Om någon skulle komma eller om föräldrarna skulle vakna så skulle jag vissla
  4. Kristian skulle komma ut med burkarna och vi skulle gå en lång omväg för att inte bli upptäckta.

Kanon plan!

En kvart hade gått och planen sattes i verk. Kristian smög på tå fram till dörren på garaget, satte i sin garagenyckel i låset så tyst det bara gick. Han vred om nyckeln och låskolven öppnade med ett KLIIIIIIIIIIIIICCCCCKK!
Kristian stannade upp........allt var tyst..........tiden stannade för ett tag..........PHUUU!....planen återupptogs Han öppnar dörren och går in.

En nano sekund senare tänder lampan i föräldrarnas sovrum, jag försöker att vissla men det går inte för nerverna håller inte, 3 sekunder senare kommer Kristians pappa i bara kalsongerna ut genom ytterdörren och på tre steg är han inne i garaget. Samtidigt som jag dyker ner bakom busken och försöker att få fram en enda darrig ton ut genom mina läppar, men ingenting.

Sen hör man ett VRÅÅÅL inne i garaget: VAD GÖR DU?

och ojojoj vad Kristians pappa kunde skälla, jag fick dåligt samvete bakom buskarna och gick också in för att tala om att jag var med skyldig och jag fick mig också en avhyvling.

Det blev aldrig några fler försök, karriären var till ända!

Kristian bor numera i Stockholm och jag har inte träffat honom på flera år, Kristians pappa är ordförande för det fack jag är med i på SSAB. Det går inte en enda gång utan att jag tänker på den här historian när jag träffar honom på jobbet. =)

ORDLISTA:
Tag = graffiti målarens namnskrift; Piece = en graffiti målning; skisser = grov bild över graffitin oftast utan färg; blackbook = en bok som graffiti målaren alltid har med sig och som man gör skisser i; escape = flyktväg; eagle nest = vakt

6 kommentarer:

Anonym sa...

Joho nu kommer det fram jag som trott att det där var något som andra höll på med S K

Feffe sa...

Du kan vara lugn PAPPA och MAMMA jag har aldrig målat på något annat än papper =)

Bajsugglan sa...

Det är lite gött med adenalinkickarna man fick av bus när man var yngre!

Feffe sa...

japp om jag får lite extra tid någongång skall jag berätta utfallet på "gladpack på toalett" som jag genomförde under min militärtjänst i Boden

Henrik B sa...

Man kan väl inte ge upp på första försöket heller. :P

Feffe sa...

Nej du vet 34år, kanske skulle svida i ögonen på för många om jag kommer i "baggy" byxor, sprayburkar, bakåtvänd keps och skriver K.U.K på valda balkonger eller garageportar.