2009-11-19

Kina

Är ni ute och äter lunch med jobbet någon gång?
Och om ni är det, äter ni på korrekt sätt?
Om ni inte vet eller behöver en instruktion så läs detta.


I mitt exempel så har jag valt att ta en Kina restaurang i Borlänge, som har lunch buffé
Guiden går säkert att använda på andra ställen med bufféer oxå.

1. Ta ett välplacerat bord, med det menar jag lagom gång av stånd till buffén med möjlighet att visuellt se maten. Orsaken till detta är att det är mycket viktigt att se när maten FYLLS PÅ!! (fräsch och varm mat)

2. Ta en tallrik
3. Ta mycket lite sallad Ex. tre gurkstavar räcker (du vill inte orsaka platsbrist på tallriken)
4. Ris, ta MAX en och en halv sked med ris (det är inte RIS du ska bli mätt av)
5. Ta mycket söt sur sås på riset (det är så djävulskt gott)
6. Ta nu mat ur kantinerna enligt följande ex:

4st friterade räkor (kyckling, biff m.m),
lite äggnudlar (åter igen inte det här du ska bli mätt på, för billigt),
wokade grönsaker med biff (eller annat kött) en hel överfylld sked,
kyckling med sås minst 3 skedar.

7. OBS! Om inte tallriken är full nu, så har du gjort fel! Kontrollera steg 6 igen.
8. Sätt dig och ät upp
Backning (nu till det viktigaste i den här listan)
9. Kontrollera att "ny mat" fyllts på
10. Hoppa över salladen (absolut förbjudet)
11. MAX en halv sked ris
12. Ta mycket söt sur sås på riset (det är så djävulskt gott)
13. Ta nu BARA av det i dit tycke godaste ex:
2st friterade räkor (kyckling, biff m.m)
Hoppa ägg nudlar
Wokade grönsaker med biff, sortera ut och ta mer biff än grönsaker
Kyckling med sås, sikta och sortera ut kycklingen gör allt för att minska att få med bambuskotten eller annat "tjafs".

14. sätt dig och ät upp
15. Känn dig mycket nöjd med en god och prisvärd buffé
16. Gå tillbaka till jobbet och hoppas att byxknappen håller.

4 kommentarer:

Stina sa...

Hmmm Jag brukar inte gå på kinabuffé men däremot på Thai... Jag tillämpar nästan samma procedur, med undantag av att jag har lärt mig balansera ett stort lass på höjden så jag behöver inte ödsla tid på att backa:)

Det funkar även på husmanskost i buffé med skillnaden att man då får dela in tallriken i tårtbitar med en rätt i varje:)

Kallangs Photography sa...

Siddu, så ska det vara

Wärnevall sa...

På vilken av kineserna äter du på?

Kallangs Photography sa...

tyvärr fel!!
Vi är på china Garden


Red.anm Wärnevalls flickvän jobbar på den andra som finns i Borlänge.