2009-09-04

Spacewalk

Det sista jag skulle göra igår innan jag skulle sova var att lägga ut bilderna på dagensarbete på garaget. Men jag fick oxå för mig att klicka in på NASA och titta på deras live sändning från rymden. Jag hade ingen koll på vad de höll på med just då men tror ni inte att det första man ser är Christer Fuglesang som kliver ut i rymden.

Rymdäventyret var planerat att börja 23:19 vist är det häftigt att NASA planerar just det klockslaget. Inte 23:18 eller 23:20 eller något annat jämnt klockslag.
Jag lovar att ingen skulle ifråga sätta den planeradetiden ens.

Sedan skulle "Krille" och hans vän byta ut en amoniaktank som på jorden väger 800kg. De hade mer än 6 timmar på sig att göra jobbet, behållaren satt med 4 st skruvar.
Snacka om att saker och ting tar tid i rymden.

Det mest spännande som hände var när Krilles hjälmlampa slutat fungera och han rapporterade ner till spacecommandcenter i Huston problemet. De ville naturligtvis överlägga hur vida Krille skulle kunna fortsätta uppdraget.
Men kommentatorn (japp du läste rätt, de har en person som sitter och kommenterar sändningen) meddelade snabbt att man har 8 st lamport totalt på hjälmen så det borde inte vara några problem =)
Och mycket riktigt när experterna överlagt så fick han fortsätta uppdraget.
Snacka om att pettitesser inte är pettitesser i rymden

och glöm inte att: I JYMDEN, kan ingen höra dig fisa!

2 kommentarer:

Barbro Binda sa...

Jag tycker att människorna ska hålla sig på jorden och stå med båda fötterna på den istället för att flamsa runt i rymden. Men jag kan hålla med om att det kan vara ett bra ställe att släppa fisar i. Inte för ljudets skull, snarare lukten. Ha en bra helg och kram påre MrKallsing!

Feffe sa...

Jag håller med dig om att man ska ha fötterna på klotet, trotts att jag då och då står på öronen.