2009-09-07

Bus

Var går åldersgränsen mellan ett bussträck och förargelseväckande beteende och därmed möjligheten att bli dömd till böter?
Jag gissar att det tråkiga svaret är 18 år, men tänk vad roligt om man kunde göra följande saker vid 34 års ålder =)
  • Tejpa fast dörrklockan och springa iväg
  • Sätta gladpack på toalettstolen
  • Kasta snöboll på bilar
  • Vänta att trycka på övergångsknappen tills det kommer en bil och sedan trycka så den tvingas stanna
  • Skjuta ärtor på pensionärer

Nu ska jag avslöja ett gamalt bussträck jag och några killar gjorde på ett musikläger när jag var ung.
Det hela gick ut på att göra en fejkad människo skit som vi sedan kunde lägga i duschen i musiklärarnas gemensamma logiment.
För att göra detta behövde vi 3 ingredienser:

  • Vatten
  • Kakao
  • Mjöl

Vatten var inga problem men att få tag i kakao och mjöl var ett bekymmer som krävde planering och list.

Musik lägret var på Saxenborg, vilket ligger i anslutning till den lilla sjön saxen. Vi hittade några metspön i en bod och tog dessa gick till matsalen och frågade snällt personalen om vi kunde få en mugg med mjöl, vi ville göra deg så vi kunde fiska (ps. det fanns inte ens krok på reven) de tyckte det var jätte bra och det fick vi självklart.

Jag försökte även med en högoddsare och frågade om vi kunde få kakao också, mattanterna undrade vad vi skulle ha det till och jag drog till med nödlögnen:
Jo, men om vi inte får någon fisk så kan smaksätta degen med kakao och äta den =)

Vi fick ingen kakao, så det var fortfarande ett bekymmer.
Ja det blir väll att traska till närmaste bensinmack då, vilket var i grangärde 3 km bort. Vi började vandra. När vi kommit halvägs så kommer våran dirigent åkande på vägen, han stannar och frågar var vi är på väg?

Jag: -Till en mack för att köpa öööööh godis.
Dirigenten: -ok hoppa in.

Väl hämma igen så blandade vi ihop ingredienserna och formade degen till en "människoskit". På kvällen när lärarna lagt sig smög vi in i deras korridor och lade skiten i duschen, vi färgade även lite toapapper med vatten och kakao och lade dit.

Dagen efter på första repetitionen så talade våran dirigent om att vaktmästaren hade något viktigt att berätta.
Vi kallade vaktmästaren för "Röskägg" för att han hade rött skägg. Röskägg kom in stampandets och ställde sig längst fram vid dirigentpodiet och högröd i ansiktet började han skrika. Han var riktigt irriterad:

Hur kan någon vara då dj----a dum att gå in och bajsa i duschen?

Han fortsatte och förklara hur äckligt städerskorna hade tyckte det varit att ta upp bajset. Skulle han få reda på vem som gjort detta så skulle han tvinga honom att lukta i påsen (samtidigt som han höll upp påsen i höger hand så att alla kunde se).

Sedan krävde han att den som gjort detta skulle erkänna. Jag satt tyst som musen och vågade knappt andas. Men en av de andra killarna ställde sig upp, det var Göran Tuba (vi kallade honom för tuba för att han just spelade tuba, fyndigt).
Tuba var en av de tuffare killarna och vågade ställa sig upp och sa:
GE HIT påsen ska jag äta upp bajset!

För det är inget annat än vatten, kakao och mjöl............

Röskägg blev alldeles tyst och tillslut så gick han moloket ut ur rummet ackompanjerat av ett jubel från en 50 man stor orkester.

Tuba fick mycket "respekt" för bussträcket både från lärarena och från de andra i orkestern, men det som tills idag varit okänt för alla var att idén samt utförande var tillstörsta del min.

Inga kommentarer: