2009-06-25

Räk-X-ning

Igår var vi med jobbet på en räkkryssning för att tacka av våran fd chef Johan. Vi åkte med slussbruden runt runn en tur som tar ca 3timmar. Tack vare det superfina vädret och hummöret på topp blev det en kanon resa. Lite synd bara att trubbaduren som var med spelade konstant så enda sättet och föra en konversation var att skrika.

Jag kom att tänka på en händelse från verkliga livet när jag satt där med rinnande räkspad efter armarna och räkrom runt munnen.

För ca 19år sedan var jag i Portugal med min bästis Robban T och hans mor Inga Ekbom. På den tiden så gillade inte Robban räkor men hans mor gjorde det liksom jag (jag ÄLSKAR räkor). Så alltid när jag var med så bjöd Inga på värsta räkfrossan. Just på den restaurangen vi var på så serverades Jätteräkor som buffé, och jag skojjar inte när jag säger att räkorna var stora som handflatorna på en vuxen karl.

MMMMMmmmmumms....

Jag började skala som man brukligt brukar göra här hemma i Svedala. Sedan började jag mumsa, men när jag hade ätit halva räkan började det svida i munnen och det var inte alls speciellt gott. Men tokig i räkor som jag är så lyckades jag i alla fall trycka i mig 3 st innan jag gav upp.

Inga blev förvånad att jag inte åt fler och frågade varför jag inte tog några fler?

- Det svider i munnen, så det går inte att äta flera.
- Hmmm, sa Inga, du har väll tagit bort ändtarmen på räkan?
- ??? va för nått? (jag var i alla fall bara 14år)
- Ändtarmen, den som sitter här längs hela ryggen.

Inga skalade en räka och tog bort "ryggen" på räkan och blottade en kanal full i "räkskit", i storleks McDonalds sugrör.

2 kommentarer:

Camilla med C sa...

Jag säger ju det... mums med räkor...

Feffe sa...

Gott gotti gott gott!