2010-06-02

Skola vandaliserad

Detta gick att läsa på löpsedlarna i Borlänge tidningen för 19 år sedan.

Skolan de syftade på var Tångringsskolan, vad som hade hänt jo det ska jag berätta!

I den här åldern kretsade nästan hela min fritid runt innebandy, jag minns att jag tränade ca 10timmar i veckan. Men för att få ihop all denna träningstid så var jag med i massa roliga konstiga kompisgäng.

  • Jag spelade med min klasskamrats pappa och hans jobbar kompisar.
  • Jag spelade med i finska föreningen.
  • Jag spelade med i Maser IBK
  • Jag spelade med i korskyrkan

Och det var just i Korskyrkans regi som jag och Torsten (som prällen hette) skulle anordna en innebandy turnering i Tångringsskolans gymnastikhall.
5 lag anmälde sig till turneringen och den skulle på gå en hel dag så alla fick möta alla.

Dagen innan turneringen skulle börja så blev Torsten sjuk och ringde till mig och sa att det inte kommer att gå. Jag blev mycket besviken och försökte först få någon annan förälder/ledare att ställa upp och anordna turneringen. Men det passade inte för någon.
Så jag lyckades övertala Torsten att jag själv kunde fixa turneringen. Han var tveksam först men när jag berättade att alla lagen var ju skolkamrater till mig och jag kände alla så gick han med på det.

Jag åkte till honom och fick nyckeln till lokalerna.
Turneringen drog igång och allt var frid och fröjd till en början. Domare var en deltagare från ett ej spelande lag för tillfället och den lösningen funkade okey.
Men sen spårade en match ur fullständigt och ett lag började spela mycket fult, de slogs med klubbor på både spelare och burar så jag skickade hem det laget.

Medans det laget gick och duschade spelade resterande matcher vidare utan några problem. När hela turneringen var avslutad och priser delats ut var det dags att gå och duscha och det var då vi såg att allt inte stog rätt till i omklädningsrummet.

Här är en lista på allt som var sönder:
  1. En tvålhållare
  2. En hel hög med pappershandukar var kastade i toaletten, samt att de försökt att tända eld på dem för att toasitsten var sotig.
  3. Ett skåp i trä var sönder sparkat.
Thats it!

Men det var fortfarande inte roligt vi städade hela Söndagen hela gymnastiksalen överallt, vi städade på platser som aldrig tidigare hade städats för vi hittade stora dammråttor.
Det sista jag gjorde var att ringa till vaktmästaren och talat om vad som var trasigt och att vi kommer att stå för skadorna som uppkommit.
Han tackade mig och sa att han skulle kolla upp detta imorgon men jag fick också beröm för att jag ringde och talade om vad som hänt.

Nästa dag kunde man läsa på löpet

" SKOLA VANDALISERAD "

Det är säkert jag skojjar inte, i tidningen kunde man läsa om jätte upprörda städerskor som knappt kunde vistas i lokalerna och som var tvungna att ta dit extra hjälp för att städa upp all förstörelse.
Dessutom hade de ringt Torsten för att han skulle förklara vandaliseringen och hur kunde Korskyrkan vara delaktig i sådana här händelser!
Stackars Torsten hade inte kunnat försvara sig utan det stog något i riktningen med att de bad så mycket om ursäkt och att de skulle stå för alla kostnader??!

Jag ringde upp vaktmästaren igen och frågade honom vad som hade hänt och vad som var så fel!
Hans attityd hade vänt totalt och det enda han sa till mig var:
Du är polisanmäld!

Jag blev riktigt ledsen och upprörd över allt detta och ingenting gick att säga för att mildra händelsen, ingen trodde på mig, det stog ju i tidningen så det måste ju vara sant!

Tillslut ringde min mamma upp en reporter som hon kände på Dalademokraten och frågade om inte han kunde intervjua mig om vad som hade hänt egentligen vilket han gjorde.

Det blev en helsida i tidningen med bild och allt och upprättelse både för mig och korskyrkan :)
Jag lovade att aldrig tro på vad som står i tidningen rakt av igen och aldrig mer läsa Borlänge tidningen.

I förrgår cyklade jag förbi min gamla skola Tångringskolan och ni ser själva varför jag kom och tänka på hela den här berättelsen i mitt liv

"SKOLA VANDALISERAD"
(en tvålkopp, en bunt papper i toan och ett skåp sönderslaget)
Jag hörde aldrig något mer från polisutredningen och jag betalade aldrig för skadorna som hade uppkommit så jag gick plus på hela äventyret *CASHING*
Ps. Jag har premenuerat på Borlänge Tidning i 4år nu =) men det betyder inte att jag tror på allt som jag läser där Ds.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fäller en tår... Ingen K-märkning kunde alltså rädda min gamla (kära?) skola/Lillemor

MrKallangs sa...

nope, tyvärr är det bara en hög med tegel nu =(