2010-06-01

Fågelinfluensan

Idag vid eftermiddags kaffet som vi hade utomhus för första gången blev jag pepprad av duv-bajs. Två kluttar på bordet, en i kaffet och så några stänk i mitt huvud.
Men det är lugnt "skit skall ha skit" som de sa till mig runt bordet.

Det hela fick mig att tänka på en händelse för några år sedan, och lite dåligt samvete kom över mig.
Varför?
Vi börjar från början:

Jag jobbade på Merox då och vi hade problem med flygande råttor, jag menar förstås duvor.

Duvorna fanns i våra industrilokaler och satt på balkarna överallt och skitade ner, bokstavligt talat. Detta var ett stort problem då duv-bajset hamnade på våra produkter som vi skulle sälja till kunder runt hela världen.

Så en dag skulle vi ta tag i elendet vi proppade fickorna fulla med muttrar och skruvar vi hade över och gav oss ut på duv-jakt, det var jag och Mikael Vass som skulle utföra jobbet.

Sagt och gjort vi började stega i trapporna upp till den högsta delen av byggnaden där duvorna hade sitt högkvarter. På vägen låg det duv-bajs, fjädrar och döda duvor och det var riktigt äckligt att kliva runt där.

Jag gick först och plötsligt pockar Micke mig på ryggen och jag vänder mig om för att titta
Micke hade tagit upp ett duv-skelett och viftade på vingarna och sade "Krrrrrr Krrrrrr" mycket under hållande och vi skrattade högt. Tre dagar senare kunde man läsa om den berömda fågelinfluensan och då var det inte LIKA roligt längre.

När vi var så högt vi kunde komma i byggnaden satt det ett helt gäng med duvor ca 10st, jag skulle kunna svära på att de tillhör "hells-angles" på deras hånfulla blicka de slängde oss.

Vi började slunga brickor och muttrar på duvorna för att försöka få dem att flyga ut genom en öppen dörr bredvid dem. Men de envisa rackarna kröp bara ihop bakom en balk i hörnet av byggnaden.

Förutom en stackare som den största och fetaste duvan i gänget (vi kan kalla honom för President-duvan) knuffade ut en mindre duva framför resten av de fega duv-gänget. Troligen var det hans inutsieringsrit för att få vara med i gänget.

Duvan försökte att krypa ihop med de andra duvorna men president-duvan puttade bara ut honom igen med ett strängt "KURRRR KRRRR".

Duvan morskade upp sig och ställde sig framför de andra för att ge dem skydd.

Vi försökte inte träffa duvorna utan bara väsnas så de skulle bli rädda och flyga sin väg.

Jag stoppade ner handen i fickan och tog fram en "M24" mutter, sade till Micke att nu jädrar ska flygfäna väck.
Jag siktade på väggen bakom duvorna som var i plåt för att få maximal ljudeffekt och slungade iväg muttern med fullkraft, duvorna satt ca 5 meter bort.

Men jag missade väggen bara för att träffa duvan rakt i bröstet. Han tittade på oss lite nonchalant och gav ifrån sig ett "kurrr krrr" samtidigt som några fjädrar singlade ner.

Vi (jag) fick så dåligt samvete att vi lämnade duvorna där uppe för sig skälva igen.

Tänk att få en mutter lika stor som en fotboll i ca 100 km/h rakt i bröstet, AJJJJ!, sen bara se oberörd ut, STORT!

Igår fick jag en fotboll på vänstra sidan av kroppen jag tappade luften och fick lov att gå av planen och kippa efter luft =)
Senare fick jag en lårkaka på höger ben, det innebär att jag inte har kunnat sova mer än ca 3timmar i natt och idag har jag varit insmord i tigerbalsam flertalet gånger.

Det där med att vara en kyckling kanske inte är helt rätt en då?

Inga kommentarer: