2010-03-16

Manligt

Runt fikarbordet kom vi in på ämnet "Manligt, vad är det?"

Här passar en rolig händelse in som min barndomsvän Nisse har varit med om.

Det hela utspelade sig på Nisses arbetsplats som av en händelse också är på SSAB.
Han har ett skift arbete på en av SSAB´s beläggnings linjer.

Ett nattskift satt han och de två andra arbetarna i hytten och producerade långa tunna band. Det var långt mellan omställningarna och småtimmarna börjar göra sig påmind och det blev allt svårare att hålla sig vaken.
Efter en långstund var det sedan Nisses tur att gå ut och ta prov på materialet samt att emballera två stycken stålrullar.

När han tagit provet, analyserat det och sedan emballerat de två rullarna vänder han sig om i den svagt upplysta hallen.

Där ca 15meter framför honom sitter en svart stor oljig JÄTTE råtta!
Nisse stelnar till och bara stirrar på den.
Den var säkert 50cm lång med svansen inräknad, pälsen liksom glimmade av all smörjfett som den har varit kontakt med.
Nisse känner sig riktigt riktigt skärrad, men håller sig helt cool

Han vet att 5 meter bakom honom så sitter hans jobbar polare och tittar på honom och han kan inte skrikandes komma springades in i hytten utan att sedan bli utskrattad i all framtid.
Nisse står där fast frusen och han kan inte slita sin blick från den enorma tingesten rakt framför honom som även denna satt alldeles stilla och nu även börjat att stirra tillbaka.

Jag måste ju börja röra mig tillbaka till hytten igen, tänker Nisse, och börjar smyga sig sakta sakta bakåt.
Han tar försiktigt högra benet och för det bakåt mot "säkerheten" fortfarande som han stirrar på råttan, det gick bra.
Han börjar då samma procedur med vänster benet, men när han precis får benet i lod med det andra börjar råttan att springa rakt mot honom.

Nisse fryser fast igen, i huvudet skriker alla hjärnceller åt honom att lägga benen på ryggen och springa till säkerheten. Men samtidigt kommer han ihåg vad som skulle hända.
Råttan kommer närmare och närmare den börjar väsa och visa tänderna.
Nisse blundar och sväljer och hans hjärna börjar igen att bearbeta alternativ i stället för att springa som en kyckling.

Han kommer på att börja stampa på stället och hans stålhätteskor börjar smattra i betonggolvet.
Nisse öppnar ögonen för att se om det ger effekt men icke, råttan kommer fortfarande i mot honom med full fart. Den är bara 3meter framför honom och gigantisk.

Nisse blundar igen slutar stampa samtidigt som råttan springer rakt över hans fötter tachar lite lätt hans ben och springer vidare in under ett par EU-pallar som står i mörkret.
Han blir tvungen att ytterligare stå kvar i några sekunder, benen skakar, men han klarade det.

Nisse ler för sig skälv och tänker "DET DÄR VAR RIKTIGT MANLIGT" han har vänt den jobbiga situationen till något positivt och han var säker på att han nu skulle få berömmelse och respekt från sina två arbetskamrater i fortsättningen.

Han vänder sig om går de sista metrarna in i hytten höjer händerna i luften som den hjälte han är och väntar sig ett jubel bara för att sedan upptäcka att hans två arbetspolare båda två har somnat i var sin kontorsstol.

"Niclas Matsson"
(manligheten personifierad)

Inga kommentarer: