2010-03-23

Hur kul som hällst!

Det jag kommer att berätta nu är mycket barnsligt men jätte roligt som utövare.
Det hela innebär att man retar sin kompis/arbetskamrat tills han får en okontrollerad kroppsfunktion.

Det går inte tänker ni!

Men där har ni fel, jag har två olika övningar som bevis för detta en ganska oskyldig och en mer hänsynslös och därför också den som är absolut roligast

Den första går ut på att när din kollega gäspar "hota" med att stoppa in ditt finger i dennes mun.
Han kommer omedelbart stänga munnen och undra var du håller på med, alternativt tala om att "passa dig så jag inte biter dig i fingret" gå inte på detta.
Som svar kan du hitta på lämplig orsak som:
 • Vadå, jag?
 • Jag håller på med ett test bara!
 • Jag trodde du var sugen?
 • Det var nära ögat, förlåt munnen!

Jag lovar att han/hon godtar detta. Redan inom några minuter kommer samma person att försöka gäspa igen var man påpassligt försöker stoppa fingret i munnen igen!??

Den här gången är det svårare att bortförklara men man kan ju testa med:

 • Jag bara skojja!
 • Ska aldrig hända igen!
 • Ett nervöst skratt!

Samtidigt som man nu säger detta så ska man se finurlig ut, alltså inte vara pålitlig. Nu bör en tanke som innebär att när han får en "gäspkänsla" försöker han att inte visa dig detta.

Men i samma stund som man beslutar att skymma gäspen kommer den heller inte att kunna genomföras. Gäspen skall vara en naturlig handling och "omedveten" för hjärnan, ge och med att man gör en onaturlig rörelse i anslutning till gäspen så blir den även "medveten".

Personen blir förvånad att gäspningen inte går att genomföra, men tänker inte mer på detta. Intervallet mellan gäspningarna kommer att kortas ner så inom några sekunder kommer nästa signal, han tittar bort men kan inte gäspa.

Det är i det här läget som han märker att det liksom gör ont i käken av att inte få till den och att det har "låst" sig.

Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av reaktionen. (ps. det funkar tyvärr inte 100% men kanske det har funkat på 80% av dom jag har provat på)

Den roligare varianten är uppbyggd på samma sätt men den behandlar "nysningen".

Alltså personen visar klara signaler på att nysa precis innan nyset så överaska personen med att högljutt skrika:

 • HEJ!
 • VA GÖR DU!
 • INTE NYSA!
 • ATTTJO!

Timingen kommer att vara viktig, men hellre för "tidigt" än för sent (övning ger färdighet). Till skillnad från gäspningen bör man här störa ut personen fler talet gånger. Ja faktiskt varje gång tills att personen inte längre styr över funktionen "nysning"

Det slutar alltså med att personen inte hinner med "förberedelse fasen" innan nysningen. Ingen in andning som sats, inga ljud, ingen chans att få upp en arm framför munnen etc.

Istället kommer nysen rakt ut och där man står, dessutom har man samlat på sig en ganska så stadig "slämklump" som obarmhertigen hamnar rakt fram där huvudet senast riktades. Med andra ord ofantligt roligt om personen kör ett fordon (red.anm sitt EGET fordon). Det kommer att hamna en zepelinare på framrutan som sakta rör sig mot söder. =)

För mig har detta fungerat 100% på de personer jag provat på =)

5 kommentarer:

Stina sa...

Min typ av trix:) hehe

Camilla med C sa...

Men Fredrik, vad har ni för er på jobbet egentligen...

MrKallangs sa...

vi har jäätte roligt på jobbet.

Stina sa...

Blev så inspirerad att det blev ett inlägg om bus även på min sida....:)

MrKallangs sa...

Stina- Att blåsa ner en kompis snor i halse är ONSKEFULLT och mycket roligt. Funkar det verkligen?