2010-04-01

Fot scanner

Det är inte alltid stoj, stim och humor på Källängs blogg ibland får man tag i något nyttigt också...

För ett tag sedan var företaget SIEVI på plats och vi fick åka upp till västra porten och scanna fötterna.
Sedan mäter datorn ut exakta storleken på höger och vänster fot,
min vänster fot är t ex 271 mm lång medans min högra är 272 mm så det förklarar varför jag alltid simmar i ringar =)

I alla fall när man har fått sin exakta fot scannad så räknar maskinvaran ut exakt vilken sula och vilken sko man bör ha för just den fotprofilen.


Det har varit kanon för mig, jag har ibland fått ont i både rygg och vrister pga att vi får gå mycket på betonggolv här på SSAB, men nu har jag inte ont längre.Så här ser scannerbilden ut:

Och så här ser skorna ut som dom sedan rekommenderade:Men nu kommer ni skälva att kunna göra det här, jag har nämligen hittat en länk där man kan ladda ner programvaran och ett litet tillägg till scannern så kan man göra det här hemma.

Så när man kommer till skoaffären har man de exakta måtten med sig. Mycket praktiskt och man kommer alltid att få "rätt skor" till fötterna. Ryggont och annan verk pågrund av skor är ett minne blott.

Klicka på den här länken och följ instruktionerna:

footscanV3,0012B3 kommentarer:

Barbro Binda sa...

Sulan i parketten, hela långa dagen! Mig lurar du inte Kallsing! :-) :-) :-)

Anonym sa...

Har alltid tyckt du varit lite ojämn.Vad ska du scanna nästa gång. Själv tänker jag ta bilen och sedan lägga upp i datorn och skick till bilprovningen så har man sparat den tiden.(tror du mig)

MrKallangs sa...

Nästan hela inlägget är sant, det vill säga att jag HAR scannat fötterna, jag har en fot som är större än den andra. Men att det ska gå att ladda hem programvaran hem privat är en liten luris. Om jag simmar i cirklar på längre sträckor har jag aldrig testat så det kan vi inte bestämma hur sanning enligt det är.

Anonym- ja jag hörde på radion att man kunde ta en bild på bilen och skickat till bilprovningen. Smart.
Ojämn är jag på fotbollsplanen och nästa sak jag ska scanna är antagligen huvudet så jag får bekräftat att jag är "normal" =)