2009-05-25

Tampongfylla!

Varning, känsliga läsare undvik detta inlägg!
Idag hade vi åter igen ett väldigt unikt och intressant samtalsämne, Tampongfylla!!?
Har ni hört talas om det någon gång?
Det var många på jobbet som inte ännu hade hörttalas om detta "fenomen" heller, för att få er in på banan börjar jag från början.

En arbetskamrat till mig stod och drack Te, och jag frågade honom om det var för att undvika kaffe och därmed en dålig mage!?
Det var delvis sant och vi började prata om att det bästa för magen är att dricka lagomt med Te och lagomt med kaffe per vecka.

Varför är det då inte bättre att bara dricka bara Te?

Jo enligt "experter" (andra jobbar kompisar) så får man en "hinna"? i magen som inte skall vara så hälsosam.
Ifrån detta ämne kom jag till en annan "annekdot" eller "myt" eller om det rent ut sagt är sanning (jag har i alla fall hört det från olika källor vid olika tillfällen).
Det är så att om man vill vara berusad på ett alkoholfritt ställe så kan man snabbt dricka en kvarting vodka och direkt efter det så dricker man 1dl grädde. Grädden bildar då en "hinna"? över alkoholen i magsäcken och ligger säkert där.

Ända tills man har kommit in på stället och tagit en slät kopp kaffe. Kaffet löser upp grädd-hinnan och alkoholen går ut i blodet och man blir full som en kastrull.

Och här spårar Källängs ur!

Jag läste för flera år sedan om ungdommar som sökte en snabb bersuning genom att stoppa upp en tampong i baken och sedan hälla på en skvätt vodka. Alkoholen går snabbt ut i blodet och man blir åter full som en kastrull (OBS! jag skulle ALDRIG ALDRIG komma på tanken att göra det). Men man får många frågor.

Hur går detta till?

För mig så är det den socialabiten som har lockat när man har varit på fest, man sitter runt ett bord och käkar snacks och dricker öl. Man snackar vitt och brett om vad som hällst samtidigt som man skålar och tjoar. Ju längre in på kvällen ju "intressantare" blir diskutionerna, hur många är det inte som har löst många världsproblem runt ett sådant här bord?
För mig är det alla fall tjusningen, men åter till tampong-fyllan.

Sitter man där runt bordet och äter snacks och snackar om jobbet och annat "skit" fram till små timmarna då en väckarklocka ringer, det är dags att dra på byn, och man ställer sig i kö in på toaletten och får sin "grogg"????

eller ringer man en polare:

Öj Nisse kan du inte komma över med en 6'a och en libress , så kan vi "skåla och ha kul"???
Detta samtalsämne eskalerade under dagen, ingen av oss hade varit med om en sådan fest men väldigt många hade frågor som man skulle vilja ha besvarade:
  • Svider det?
  • Blir fyllan långvarig, eller går det över direkt?
  • Har man på alkoholen före eller efter införandet (det här kunde jag svara på trotts att jag aldrig provat, inte så svårt då tampongen sväller 2-3 gånger sin storlek i vätska)
  • Får man ursäkta skämtet "BAK-fylla"?
  • Det var säker fler frågor men nu känns det som jag vill avsluta det här inlägget........

jaja, ungdomar idag, jag minns att när man skälv var liten räckte det med att blunda och snurra så blev man yr i huvudet och trillade om kull!

2 kommentarer:

Camilla med C sa...

Jag tror man måste dränka in tampongen först innan den förs upp nån stans... hihi!

Feffe sa...

Ajaj, så jag hade alltså FEL!
som jag sa, har aldrig provat och kommer aldrig att göra. Får vi dock inte svar på frågorna kanske vi får betala Göteborgaren (Erik) för att försöka =)