2009-07-07

Lumparfest

Nu har vi haft skitsnack runt fikabordet igen och ämnet "lumpen" avhandlades.

Min militärtjänst var faktiskt ganska gedigen, jag blev nämligen Fänrik där och min befattning var: Luftvärns troppchef och vi tillhörde 44'de gräns jägarbataljonen (sandfärgad basker). Utbildningen var 15 månader lång på LV7 i Boden.

Ni hör själva det är ingen lekstuga det här, dessutom ganska bra att "ta upp" på anställningsintervjuer =)

Här kommer ett lumparminne:
Det var dagen efter kadettfesten, en fest som hade en hel del olika blöta drycker med den gemensamma kemiskabeteckningen: C2H5OH (etanol).
Festen var belägrad i en bystuga i Boden som vi hyrde och alla var glada och trevliga. Vi hade tidigt bestämt att vi skulle åka till Luleå och gå på Cleo's.
Jocke (min lumpar bästis) var mycket berusad och på frågan om han skulle åka med svarade han: Nope, jag skall sitta här och "baka pizza", sedan ragglade han ut i foajen och satte på sig sin vinterjacka bak o fram.

Dagen efter satt vi alla på markan och tävlade om vem som mådde sämst och alla tyckte att det luktade otroligt illa där inne. Vi satt där säkert en timme och åmade oss innan jag tillslut bestämde mig för att gå tillbaka på luckan och sova en stund.
När jag ställer mig upp och tittar ner på Jocke så ser jag något märkligt i hans huva på jackan.

Jajjamänsan, där låg den en GRANDIOSA med X-tra allt.
Ursäkta Gyrot, men du var inte först!!

2 kommentarer:

Joakim Z sa...

Jag kan bara meddela att denna episoden känner jag inte alls igen. Men så var det ju förvisso en ganska blöt tillställning. Däremot (med tanke på ett annat inlägg om skratt) kommer jag tydligt ihåg ett tillfälle med en stycken familjepizza och en hysterisk skrattincident med Axelsson inblandad.

Hur som helst, ta och kolla på http://picasaweb.google.com/j.zetterberg/GamlaSynder#5366598388522182946 och minns svunna tider...

/Joakim

Feffe sa...

Hohohaha, fy fan vilket kort..

hoppas att det är OK, att jag publicerar det i ett nytt inlägg =)