2010-11-10

Förr och Nu!

Inatt kom snön!

Men jag var duktig och cyklade till jobbet i alla fall.
Det är nu det gäller om man skall klara av att cykla året runt.

Men det fick mig att tänka på Förr i tiden och Nu för tiden.
Jag menar man har ju alltid hör hur djävligt det var förr i tiden.

Om jag skulle välja denna dag som referens skulle det låta så här:

Allt som står i Fet svart text kommer Alma att få höra!
Allt som står i Kursiv grön text är vad som är sant!

När jag var ung (35år) fick jag minsann cykla de tre och en halv mil långa vägen till jobbet (ca5km) var eviga dag (har gjort det i ca 6månader nu).

Det var inte ovanligt att det på vintern var -25 C (-1,6 C) och blåste 3 sekundmeter motvind (vindstilla).

När det kom snö var det upp till 30 cm (ca 3 cm) och oplogat (plogat halva vägen), uppförsbacken som sträckte sig både till och från jobbet (det lutar hemåt) minst 15 graders motlut (kan det max vara 0,5 grader eller nått?).

Jag började cykla 03:50 (06:40) för att hinna fram till jobbet kl 07:00

Och kläderna som jag hade var oftast så slitna att det var hål i dem så man frös konstant (jag kör flerlagers principen med ett vindställ ytterst).

Om det var plogat var det så halt att man trillade var 20´de meter (sandat), det var bara att borsta av sig och trampa på.

När man kom hem fick man skotta hela uppfarten från all snö som kommit under dagen en 10m3 måste det då minst ha varit (morfar hade skottat av all snö)

Men tror du det var någon vila efter det? Nej sen var det bara att börja laga mat till oss båda (mamma kommer att köpa hem Mc Donalds idag)

Det var ett rent ut sagt ett helvete varje dag (tyckte det var super skönt i morse), men inte klagade jag för det, det var bara att bita i och köra på.

3 kommentarer:

Stina sa...

Hmmm Cyklade också idag.... men när jag skulle hem hade växlarna frusit i nåt "halvläge" så det gick inte att cykla hem... 30 min promme i griskallt utan långkallingar.
Men vaf... jag uppnådde i alla fall dagens planerade motionspass (minst 3 km promme) :)

MrKallangs sa...

Stina- innovativt att ha halvstegsväxling

Hur många växlar har du?
Hmm, jo 32 och en halv!:)

Och en sak till, lånkalsingar är INGET för vikingar!

Stina sa...

Jag har 7 och en halv växel på min hoj.
Sant det där med långkallingar.... De åker nog bara på om jag vet i förväg att det blir heldag utomhus med -20c eller kallare.
Men så kan jag ju tillägga att jag aldrig kollar temperaturen innan jag går så det har förekommit långpromenader i tunna sommarbrallor med -28c som sällskap... då frös byxorna fast i benen!